Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


28 Mayıs 2008 Çarşamba

Oyuncak kuzu yapimi

Koyun modelini Esra`nin "Bebeklerin ilk yili icin evde Montessori egitimi" baslikli yazisindaki linkten buldum. Koyun modelinin kalibi`ni http://www.patternbee.com/FREELAMBKIN.html adresinden bulabilirsiniz. Ben kalibi istedigim buyuklukte buyuttum sonra da beyaz kagidi bilgisayar ekranina koyup kalibin kopyasini cikardim. Daha sonra da sagolsun annem oyuncak koyunumuzu dikti. Koyunun dikilme asamalarini fotograflamaya calistim. Asagida dikim asamasini fotograflariyla birlikte bulabilirsiniz. Umarim herkese yardimci olur. (Biz kumas almaya gitmek icin vakit bulamadigimizdan evde kalan kumas parcalarindan yaptik. Koyuna daha uygun bir kumasla yaparsaniz daha gercekci olabilir.)
1. Once beyaz kagida cikardigimiz kaliplari kestik.

2. Daha sonra bu kaliplari kumaslarin uzerine igneleyip kaliplarin etrafindan takip ederek kumaslari kestik. A ve B parcalarindan ikiser tane, C`den 1 tane ve D`den 4 tane kestik.

3. A ve B parcalarini asagidaki resimde goruldugu gibi diktik. Bunu her iki parca icin de yaptik.


4. Diktigimiz her iki parcanin bacak kisimlarini elyafla doldurduk.

5. Bu parcalari ( 2 tane A-B parcasi) C`yi (Bas ek parca) kullanarak birlestirdik.

6. Koyunun govdesinin ust kismini da birlestirdik.

7. Diktigimiz parcayi ters cevirdik. Yani dis kismini ice aldik ve koyunun icinin hepsini elyafla (pamuk da kullanabilirsiniz) doldurduk. Sonra da koyunun 2 alt parcasini birlestirdik ve diktik. Boylelikle koyunumuzun buyuk bir cogunlugu bitmis oldu.



8. Kulak icin olan parcalari ikiserli diktik. Iclerini doldurduk ve koyunun bas kismina diktik. Koyunumuzun agzini iple disaridan dikerek yaptik. Gozlerini keceden kestik ve diktik. Sus icin koyunumuzun boynunu da kurdele ile susledik.


Daha onceden bir de erkek bebek yapmistik ayni kumaslardan. Bebegimizi koyunun tepesine bindirip "Kuzu kuzu me, bin tepeme, haydi gidelim Ayse teyzeme" diye tekerleme soyluyoruz.

3 yorum:

Esra dedi ki...

aaaaaa... bu harika birsey!!!!
Ben de yapmaliyim mutlaka! Ellerine saglik ve cok tesekkurler!!!

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Çok güzel olmuş, benim de yakın gelecek planlarım arasında böyle şeyler yapmak vardı ama bakalım ne zamana? Ellerine sağlık!

amber dedi ki...

Ilknur, gercekten keyifli bir ugrasa benziyor. Benim kizim da kopekleri cok seviyor bu nedenle en kisa zamanda ben de bir kopek modelini deneyebilirim. paylastigin icin tesekkurler.