Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


15 Mayıs 2008 Perşembe

Sibel & Emre Alp' in "Anne" Aktivitesi

"anne ile oğluşunu arayan babiş"

Sibel 32-Oğluş 4ay2hafta-Baba33 (oyun için ideal yaş aralığıdır :))

Oldukça basit olan oyunumuzda hepimiz çok eğlendik. Oyunun adı "anne ile oğluşunu arayan babiş" ..
Baba panik şekilde anne ile oğulu arar ve yakalaması an meselesi iken bir iki defa yoklayıp, öyle bulur...bulunca da öpücük kondurur anne ve oğula:))
Biz; evde perde arkasına saklandık, dolap kapağının ardına, babişin çalışma odasına saklandık, salonda büyük benjaminin iri dallarının ardına, mutfakta bir tencere kapağının arkasına, kuzen uyurken onun yatağının ucuna saklandık; herdefasında babiş yakaladı bizi.
Oğluş, anne ve babişini böyle eğlenirken gördüğünden mi, aksiyon hayatının daimi bir parçası olduğundan mı bilinmez, kendini her yakalanmanın ardından kahkahalara boğdu(gülen gözleri hiçbir bebeğin solmasınnnn, dünya bu kahkahalarla çınnlasın)
Ayrıca bu oyun ile amaç bir olayın parçası olduğunu farketmesi idi. Buarada oyunla oğluşun ortamda birşeylerin döndüğünü hissettiğini görmekte süper oldu:) Belirtmeden geçemeyeceğim "şişşşşşşt" dendiğinde susmayı öğrendi, yaygarayı kopardığında da kullandım, işe yaradı:)


ve Sevgili Özgür' cüğümün bahsettiği küçük aynadan anne' yi bulmakta her ne kadar zorlansa da sonunda yakalaması oyunu da diğer BEÖ aktivitemiz oldu. Attığı kahkahalarda cabası...

Fotoğrafları akşama bloguma ekleyeceğim...Sevgiler:)

1 yorum:

burcu dedi ki...

Sibelcim mail adresini bulamadım. davet için gerekiyor. Yazarmısın benim adrese?
Sevgiler