Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


1 Mayıs 2008 Perşembe

Su Aktivitemiz

Yeliz & Selin (3 Aylik)

Selin banyo yapmayi dogdugundan beri cok seviyor. Normalde kendi küvetinde banyo yaptirdigimiz kizimizi bu sefer bizim küvette havuz niyetine kullanarak banyo yaptirdik..
Muslugu acip Selin'nin suyun akisini, aktigi yerde köpüklesmesini ve küvetin yavas yavas dolusunu izlemesi icin cok cabaladim :).

Malesef kizim benim göstermek istedigim yerlere degil, daha cok musluga, dus basligina yada sampuan, dus jeli gibi kozmetik ürünlerin kutularina bakip, onlari uzun uzun inceledi. Banyo öncesi küvetin icine cesitli oyuncaklar biraktim. Onlari su üzerinde yüzerken gözleriyle takip etmesi icin bekledim bir süre, Selin yine istedigi yönlere bakti.

Daha sonra simitiyle beraber Selin'i önce ayaklariyla suya degmesini sagladim, sonra yavasca bedenini biraktim. Sasirmis sekilde bakti biraz, hemen simiti benimseyip onu emmeye calisti bir süre.

Ve nihayet istedigim oldu. Baligin ve ördegin su üzerinde yüzmelerini gözleriyle bir süre takip etti..

Minik ayaklariyla küvetin icinde minik turlar atti.. Cok keyifliydi.

En son olarakta simitini cikartip banyo yaptirdim. Bu aktivite sayesinde yüzme kursu icin daha fazla beklememeye karar verdik.
Cok keyifli bir aktivite oldu bizim icin.

2 yorum:

sib dedi ki...

Yeliz merhaba,
selin cok seker maşallah*2 :)

bu küvet olayı süper olmuş cidden aklına sağlık, hele de o simitin icinde duruşu...

Yeliz dedi ki...

Tesekkür ederim Sibel.
Evet bizde cok sevdik bu küvet olayini. Hafta da bir kere bu sekilde banyo yapalim diye düsünmüstüm bastan ama, cok fazla su israfi oldugu icin hemen vazgectim fikrimden.