Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


29 Mayıs 2008 Perşembe

Tecrübenin de paniklediği hayattan bir kesit!...

İzninizle aktivitelerden biraz uzaklaşıp bizim başımıza gelen ve dostlarımın çocuklarının da başına gelmesi muhtemel, belki çoğunuzun bildiği bir hastalığı sizlere anlatmak istiyorum. Yaşanmış bu olayın da bir eğitim olduğuna inanıyorum:
Torunun önce ateşi çıktı, üşütme dedik, geçmedi. Geçmediği gibi arttı da. Ateşle birlikte iştahsızlık ve huzursuzluk da başladı.
Ateş 38, 39 derken 40’a ve 41’e çıktı. Tabii anne baba 41 dereceyi görünce telaşlandı, apar topar hastanenin yolunu tuttular. Hastanede hemen torunu ıslak bezlere sarıp ateşini düşürdüler ve iğne yaptılar.
Bu arada kan, kaka ve idrar tahlillerinden bir şey çıkmadı. Ateş ise devam etti.
Sonunda küçük küçük pembe benekler belirmeğe başladı yüzünde. Ve döküntü ile birlikte ateş de düştü. Tipik “altıncı hastalık” belirtileri.
Bu kadar tecrübemize ve bilgimize rağmen yine de aile olarak panikledik. Doktorlar da ancak döküntüyü gördükten sonra teşhis koyabildiler. Altıncı hastalık her çocukta olması muhtemel bir hastalık. İnternette bu konuda bir hayli bilgi var.
Bu olayı neden anlattım; böyle bir olayla karşılaştığınızda hemen paniklememeniz ve ne yapacağınızı bilmeniz için.
Punto Dede

5 yorum:

pinarbk dedi ki...

Geçmiş olsun. Dilerim çabucak iyileşir.

KEO dedi ki...

geçmiş olsun, işin kötü yanı da döküntüler olana kadar ne olduğunun anlaşılamaması sanırım..

Esra dedi ki...

Cok gecmis olsun Akin Abi. Umarim torun simdi daha iyidir. Altinci hastalik, adini cok sik duydugumuz ama fazla bilgimiz olmayan bir hastalik. Yazi icin cok tesekkurler. Tekrar gecmis olsun.

Punto dedi ki...

Sevgili Esra ve Sevgili dostlarım. Teşekkür ederim. Torun şimdi iyi. Unutmayın.Döküntüden sonra ateş düşüyor ve çocuk eski haline geliyor. Bir farkla. Biraz kilo kaybı ile.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Çok geçmiş olsun, bu kadar çabuk iyileşmesi de çok güzel. Yeni bir şey öğrendik, teşekkürler.